Welcome to the Qinsun Instruments Co., LTD! Set to the home page | Collect this site
The service hotline

Search


Related Articles

Product Photo

Contact Us

Qinsun Instruments Co., LTD!
Address:NO.258 Banting Road., Jiuting Town, Songjiang District, Shanghai
Tel:021-67801892
Phone:13671843966
E-mail:info@standard-groups.com
Web:http://www.qinsun-lab.com

Your location: Home > Related Articles > Vlekgraad van lotion in gebreide vrijetijdskleding FZ73020-2019

Vlekgraad van lotion in gebreide vrijetijdskleding FZ73020-2019

Author:QINSUN Released in:2023-11 Click:74

Veel consumenten zijn de situatie tegengekomen zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding. De kleur van kleding vervaagt ernstig tijdens het wassen en het water in de wasbak is donker geverfd.

Ook kledingbedrijven zijn relatief passief en krijgen vaak te maken met dergelijke klachten. Wanneer kledingbedrijven de kleding echter met dergelijke problemen inzepen, is de conclusie na de kleurechtheidstest dat deze gedeeltelijk gekwalificeerd is. Veel mensen begrijpen niet waarom kleding die zo ernstig vervaagt, een voldoende test oplevert. De reden is dat de kleurechtheid bij inzepen alleen de verkleuring van de stof zelf en de vlekken op de standaardvoering beoordeelt, en geen rekening houdt met de mate van vlekken van de oplossing na het wassen.

Als reactie op deze situatie voegt de nieuwe norm \"Gebreide vrijetijdskleding\", FZ/T 73020-2019, een beoordeling toe van de mate van \"lotionkleuring\".

Testmethode voor kleuringsgraad van lotion:

1. Testapparatuur: kleurechtheidstester met zeep

2. Testreagens: zeepvlokken

3. Testproces voor lotionkleuring:

Monstervoorbereiding:

Selecteer de gewenste stof. De te testen stof wordt in een formaat van 4×10 cm gesneden in overeenstemming met de vereisten van GB/T 3921-2008 \"Textiles Color Fastness Test to Soaping Color Fastness\", en kies dan voor een voering met meerdere vezels of twee voeringen met enkele vezels van dezelfde maat. Naai de voering langs de korte kant.

Lotionconfiguratie:

Weeg 5 g zeepvlokken af ​​en los ze op in 1 liter derdegraads water. Kan.

Monsterwassen:

Plaats het voorbereide gecombineerde monster in de zeeptank en voeg vloeistof toe die is voorverwarmd tot 40 ± 2 ℃ volgens de vereiste van een vloeistofverhouding van 50:1. Zeepoplossing, bedek het tankdeksel, plaats de zeeptank in de zeepmachine en test gedurende 30 minuten bij een temperatuur van 40°C. Giet na de test de resterende zeepoplossing die is gefilterd bijverwijder onzuiverheden in een colorimetrische buis (diameter 25 mm). Gebruik de zeepoplossing die niet is gewassen en dezelfde temperatuur heeft als de test als referentiemonster. Gebruik onder de standaard D65-lichtbron wit karton als achtergrond. Gebruik de grijze kaart voor vlekbeoordeling om de kleuringsgraad van de lotion te beoordelen. De beoordeling moet binnen 15 minuten worden voltooid.

Referentie voor beoordeling van de mate van kleuring van lotion:

Zoals op de afbeelding te zien zijn, zijn monsters met lotionniveaus 5 tot 1. Dit monster is een zelfgemaakt monster in ons laboratorium, geen standaardvoorbeeld en is uitsluitend bedoeld als referentie voor de lezer.

Momenteel beoordeelt alleen de nationale norm en de industrienorm FZ/T 73020-2019 \"Gebreide vrijetijdskleding\" de mate van verkleuring van lotion. De beoordelingsruimte is nog steeds te beperkt. Het wordt aanbevolen dat kledingbedrijven of stoffenfabrikanten FZ/T 73020-2019 raadplegen voor andere soorten kledingproducten. Methoden en vereistenenten voor het testen van de kleuringsgraad van lotion om de productkwaliteit te controleren.

Prev:

Next: