De sublimatie kleurechtheidstester is geschikt voor het meten van de kleurechtheid bij hittepersen, strijken en droge hitte (sublimatie) van verschillende gekleurde textielmaterialen en textiel. Het kan ook de grootte van stoffen detecteren tijdens heetpersen en droge warmtebehandeling. Stability, Standard Group (Hong Kong) Co., Ltd. is een fabrikant van textieltestinstrumenten. Het kan een verscheidenheid aan textieltestinstrumenten leveren. Klanten in nood kunnen op tijd bellen.
Toepasselijke normen:
ISO 105X11P01, BS1006, GB/T5718, 6152, DIN 54022, 54060, JIS L0879, L0850
Experimentele test:
1. Selectie van voordruk
Bij de kleurechtheidstest door sublimatie van stoffen is het de functie van druk om ervoor te zorgen dat de monster en het voeringdoek moeten gelijkmatig contact maken, zodat de vlekken op het voeringdoek gelijkmatig kunnen zijn en de kwaliteit gemakkelijk kan worden beoordeeld. Uit de test bleek dat wanneer de druk lager is dan 10cN/cm2, de verwarmde vaste stof surHet gezicht heeft ongelijkmatig contact met het monster en de voeringstof, wat resulteert in ongelijkmatige kleuringscijfers. De druk lag tussen 20 en 80 cN/cm2 en de invloed op het geverfde monster en de mate van kleuring veroorzaakten geen veranderingen. Voor dit doel selecteerde de kleurstofsublimatie-kleurechtheidstester een druk van 4 kPa.
2. De invloed van tussenvoeringmaterialen op de sublimatiekleurechtheidstest
Bij de sublimatiekleurechtheidstest van textielkleurstoffen spelen de grondstoffen en fysieke eigenschappen van de witte tussenvoering een belangrijke rol. rol in de mate van kleuring van het monster. relatie. Nylon, polyester, triacetaatvezels, viscosevezels en puur katoenen doek geverfd met disperse kleurstoffen werden bestudeerd als tussenvoeringen. Het polyesterweefsel was sterker bevlekt. Tijdens het verwarmingsproces kunnen sommige witte tussenvoeringen van kleur veranderen of lichtjes vlekken. Nylonweefsel kan bijvoorbeeld na verhitting enigszins geel worden. De invloed van interlining op de sublimatiekleurDe echtheidstest houdt ook verband met de fysieke eigenschappen van de tussenvoering. Omdat de verwarmingstesttijd slechts 30 seconden bedraagt, wordt de warmte-energie via het voeringdoek op het monster overgedragen. De dikte en dichtheid van het voeringdoek zullen de warmteoverdracht naar het monster beïnvloeden. We voerden experimenten uit bij 150°C, 180°C en 210°C gedurende 30 seconden met acetaatstoffen in verschillende kleuren, zoals blauw, paars en oranje. De tussenlaag was gemaakt van puur katoen, witte voeringstof (dikte ongeveer 0,14 mm) en triacetaatvezel (dikte). Ongeveer 0,028 mm), werd de test uitgevoerd met behulp van drie vormen van op elkaar geplaatste één, twee en drie lagen voeringstof. Het resultaat was dat alleen het voeringdoek dat in contact kwam met het monster bevlekt was, terwijl de kleuring van de drie voeringdoeken enigszins verminderd was, en het voeringdoek enigszins bevlekt was. Een dikte in het bereik van 0,1 ~ 0,6 mm heeft weinig invloed op de kleurvastheid van de sublimatie.